Рибарите променят Закона

ИАРА подготовя промени в закона, касаещи сектор Рибарство, аквакултури и любителски риболов

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) приема предложения от любители риболовци, клубове по спортен риболов, ловно-рибарски сдружения, рибари, браншови организации и асоциации от сектор "Рибарство" за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, съобщиха от ведомството.

Агенцията е в процес на подготовка на промени в закона, касаещи сектор Рибарство, аквакултури и любителски риболов за осигуряване на ускорено, приоритетно и устойчиво развитие на сектора и риболова в България.

Промените се налагат във връзка с новата обща политика за рибарството на ЕС, облекчаване на административните процедури и тежести, стимулиране на рибарството като бизнес и хоби, подобряване на конкурентоспособността на сектора на аквакултурата, насърчаване на икономическата активност в сектора и др.

В тази връзка всички заинтересовани лица, представители на сектора и на неправителствени организации могат да направят свои мотивирани предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Предложенията трябва да бъдат изпратени в срок до 20 октомври на електронен адрес [email protected] или по пощата на следния адрес: София, 1606, бул. „Христо Ботев" № 17, ет.4 - ИАРА „Деловодство" - Предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите.

Специално сформирана работна група в ИАРА ще разгледа и обобщи предложенията за промени в Закона за рибарството и аквакултурите.