Продаваш цигари без бандерол – получаваш условна присъда

Крими

23-09-2013, 16:22

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Въпреки присъдите, търговията на Кооперативен пазар продължава

39-годишна жена от Каменар получи година условна присъда и глоба от 300 лева заради продажба на цигари без бандерол. А. Христова въртяла търговия на Кооперативен пазар.

На 16 февруари миналата година служители на МВР забелязали окачена на охранителна решетка на магазин черна чанта, оставена без надзор. Малко по-късно до чантата се приближила жена, която подала на непознат мъж кутии цигари. При извършената проверка в чантата били открити 17 кутии цигари „West”, необлепени с изискуемия по закон бандерол. Впоследствие подсъдимата заявила, че чантата е нейна и доброволно предала на полицаите откритите акцизните стоки на обща стойност 51 лева. Спрямо Христова има влезли в сила през 2011 г. административни наказания – налагани глоби от „Митница”-Варна за идентични деяния.
Също за държане на цигари без бандерол, съдът наложи условно наказание и на жена от Сливен. 42-годишната Ш. Ибриямова бе осъдена на 5 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години. На 25 октомври миналата година в района на кооперативния пазар на Варна при полицейска проверка е установено, че тя държи акцизни стоки без бандерол – 88 кутии с цигари от 4 различни марки. Подсъдимата на няколко пъти преди тази дата е била задържана от органите на реда, все за продажба на акцизни стоки без бандерол. Откритите при проверката цигари у подсъдимата са на обща стойност 290 лв.
Съдът определи цигарите без акцизен бандерол, да бъдат отнети в полза на държавата и предадени за унищожение.