Черно море се издъни срещу Локо Сф

Спорт

21-09-2013, 21:01

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Моряците загубиха 2 т. в последните минути на мача

Локомотив (София) успя с героична игра да измъкне победата на Черно море на "Тича" в двубоя от 9-ия кръг на "А" група мевду двата тима. "Моряците" и "железничарите" завършиха 2:2, след като домакините водеха с 2:0 до 79-ата минута. Варненци дръпнаха в резултата с голове на Бакари в 5-ата и на Райков в 14-ата минута и си мислеха, че победата им е вързана в кърпа. Смелият Локомотив обаче успя да намали на 1:2 в 79-ата минута с гол на Елтон, а Маркиньос в последните секунди на мача донесе ценната точка на своя тим.
Така Черно море продължава да е непобеден вече осми пореден мач и със събраните 14 точки запази 4-ото си място във временното класиране. Локо (Сф) пък събра 9 точки - колкото имат и Левски и Берое, но заради по-лоша голова разлика продължава да е под чертата, макар и близо до спасението.
Черно море показа кой ще диктува ритъма на играта още в 5-ата минута, когато след чудесна контратака Бакари бе изведен отляво, напредна в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл. Топката влетя в мрежата на Галев за 1:0. В 11-ата минута Райков стреля от пряк свободен удар, отсъден за фаул срещу Жоро Илиев, но прати топката в аут. Все пак в 14-ата минута крилото успя да постигне своето - той бе изведен от Божилов и от границата на наказателното поле направи преднината на своя тим 2:0. Трифонов и Гаел опитаха последователно да отвърнат на предизвикателството, но ударите им към вратата на Китанов бяха слаби и неточни.
В 26-ата минута Михаил Венков претендира за дузпа към главния съдия на срещата Георги Йорданов, но не получи такава. Вместо това му бе даден жълт картон за репликиране на арбитъра. В 37-ата минута защитникът жентрира към Божилов, който стреля с глава, но прати топката над напречната греда на Валентин Галев.
През втората част Черно море бързо успя да стигне до трети гол чрез Георги Илиев, но той бе отменен заради засада. В 50-ата минута Георги Иванов направи принудителна смяна - Бакари напусна терена и бе заменен от Даниел Младенов. Минутата бе 56-а, когато Сота стреля опасно с глава, но нацели гредата, след което Георги Китанов улови топката. Последва удар на Божилов от далечна дистанция, на кълбото профуча над напречната греда.
Локо (София) направи пропуск чрез Александров в 48-ата минута, след който последва контраатака на домакините. Райков подаде към Илиев, който стреля по земя, но топката премина на сантиметри от гредата. Така се стигна до 80-ата минута, когато Локо (Сф) все пак успя да намали резултата чрез Елтон. Французинът овладя на точката на дузпата след центриране от корнер и с удар от воле успя да опъне мрежата на "моряците". Три минути по-късно Димитър Илиев можеше да донесе точката на своя тим, но изстрелът му срещна напречната греда. В последните минути на мача Локо не се отказа да търси точката на неудобния стадион и успя. Вездесъщият Маркиньос успя да вкара за 2:2 в последните секунди на продължението.