Спартак спря тренировки, мачът с Враца под въпрос

Спорт

19-09-2013, 11:38

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Раздават пари в Спартак

В съблекалнята футболистите са уведомили спортно-техническия щаб, че спират тренировъчния процес

Футболистите на Спартак 1918 отказаха да тренират, като не се явиха на днешното занимание, научи Varnautre.bg. В съблекалнята футболистите са уведомили спортно-техническия щаб, че спират тренировъчния процес, докато не им бъдат изплатени дължимите суми, както и докато не получат яснота за бъдещето на отбора. 

Ако проблема не се реши днес или утре, футболистите няма да пътуват за Враца, където в събота от 17 часа трябва да играят с местния тим на Ботев. 

Треньорът на Спартак Георги Иванов - Геша в момента отива на среща с Христо Фурчев от "Инжстрой", който е и шеф на спортния комплекс "Спартак", научи още Varnautre.bg. Наставникът на "соколите" ще го запознае за пореден път с исканията и проблемите на отбора.

На вчерашното си заседание Общинския съвет взе решение да упълномощи Янко Станев, като представител на общината да участва в Общото събрание на спортен клуб "Спартак", което ще се проведе на 15 октомври. На него спортният комплекс, който е дружество с общинско участие ще бъде задължен да сключи 10-годишен договор с футболния клуб "Спартак" за безвъзмездно ползване на спортната база и съоръженията. Досега такъв договор между отбора и комплекса не е имало и футболният клуб плаща наем за използването на базата. 

Другите решения, които ще се вземат от Общото събрание са назначаването на втори изпълнителен директор на спортен комплекс "Спартак" в лицето на Илияна Кръстева, предложена от Янко Станев, както и разпределяне на печалбата между акционерите в дружеството СК "Спартак".