Геша: Направихме си една перфектна тренировка срещу Литекс

Наставникът на Спартак 1918 Георги Иванов-Геша остана доволен от желанието и старанието на своите футболисти, въпреки загубата с 1:5 срещу елитния тим на Литекс. Геша сподели, че соколите са имали доста ситуации за гол, но не са успели да ги реализират.

"Започнахме срещата малко стъписани. Успяхме да задържим резултата до определен момент, като преди първия гол направихме перфектна контраатака, при която излязохме 3-4 футболисти сами срещу вратаря на домакините, но реферът отсъди несъществуваща, поне за мен, засада. Изчаквахме на контра своя съперник, като именно при една такава атака сбъркахме в средата на терена и Литекс ни вкара гол. Той видимо понижи настроението на играчите. След почивката играхме по-добре, може би се отърсихме от напрежението от пътуването и изпуснахме на два пъти сами срещу вратаря. Симеон Ганчев и Станислав Желязков обаче не успяха да вкарат и да ни върнат самочувствието", коментира Геша.

"Всички играха на предела на физическите си възможности, повтарям на физическите. Допускахме елементарни грешки, които отдавам на напрежението. Говоря за спиране и подаване на топката на топката без особена съпротива. Стараха се момчетата. Имахме проблеми в защита с отсъствието на Иво Василев и Роналд Донав. Не казвам, че футболистите, които играха на тяхно място не се справиха, но определено двамата липсваха. С тях щяхме да излезем по-уверени. Ясно е, че нямахме шансове за нещо повече. За нас тази среща бе перфектната тренировка", завърши наставникът на Спартак 1918.