40 000 лева за нови знаци и маркировка около училищата

Животът

13-09-2013, 16:25

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Сигнали и предложения за безопасност на движението – на [email protected]

Пешеходните пътеки и пътната маркировка около варненските училища, детски градини и детски ясли са освежени. Това отчете заместник-кмета Тодор Иванов пред Общинската комисия за безопасност на движението по пътищата в община Варна. 
Освен хоризонталната маркировка, два дни преди първия учебен ден, фирма „Елит – пътна сигнализация” е приключила и подмяната на пътните знаци около училищата. По повод началото на новата учебна година община Варна инвестира над 40 хиляди лева, за да гарантира безопасността на движението на учениците.

Общинската комисия за безопасност на движението по пътищата в община Варна проведе днес първото си заседание в обновен състав по заповед на кмета Иван Портних. В нея влизат представители на общината, Областната дирекция на вътрешните работи, Областното управление за пожарна безопасност и защита на населението, Пътно управление, Общинска полиция, както и неправителствени организации за безопасност на движението.
Комисията ще се занимава както с безопасността по улиците, така и с регулирането на движението с пътни знаци и хоризонтална маркировка. Комисията ще разглежда и жалби и сигнали от граждани, свързани с трафика по варненските улици. Сигнали и предложения до нея могат да се подават и на електронния адрес [email protected] .