Все пак ще има "София филм фест"

Варна Лайф

12-09-2013, 11:31

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Спасяват феста с парите от несъстоялата се "Златна роза"

Извънредното издание на „София филм фест” във Варна ще има през октомври. Досега фестът, който завърта лентите, спечелили награди на най-престижните световни фестивали, се провеждаше през март-веднага след софийското издание. Тази година обаче в бюджета на общината не бяха предвидени средства зо него.

 

Възможността за извънредното издание през октомври се появи след като организаторите на фестивала за българско кино „Златната роза” отмениха тазгодишното си издание поради липса на завършени родни киноленти. Така отпуснатите за него общински средства ще отидат именно за „София филм фест” във Варна. Организаторите уточняват, че поради отдалечеността от редовното софийско издание през март няма как във Варна да бъдат поканени световни звезди и тук ще дойдат само гости от елита на БГ-киното.

 

Общинските съветници от комисията по култура гласуваха решението след като организаторите обещаха да има паралелни прожекции на филмите за учащи, както и да осигурят по 10 билета за всеки филм, които общината да предостави на социално слаби граждани.