Кинокабина в Морската градина превръща зрителя в съавтор

Варна Лайф

10-09-2013, 08:16

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В дните до 18 септември всеки може да надникне в кинокабината и да се намеси в сюжета на филма

Нов атрактивен обект с форма на кинокамера застана пред входа на Морската градина, като пореден знак за това, че Варна е филмовата столица на България. Той е част от проекта "Помисли!" (Think twice) - първият филм от новото Съзнателно кино, режисиран от младата варненка Мариета Печанска. Проектът се реализира с помощта на община Варна, по програмата "Варна - територия на творчество" в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019.
 
Кинокабината мигновено привлече погледите на минувачите още с инсталирането си за премиерната прожекция на 8 септември. Десетки бяха желаещите да влязат в кабината, в която с натискането на два различни бутона могат сами да определят посоката на развитие на действието. За премиерата към автора на проекта Мариета Печанска и продуцента и оператор Петър Бонин се присъединиха популярната актриса Деси Тенекеджиева, изпълняваща една от ключовите роли, и изпълнителят на главната роля  Марин Маринов. 
 В дните до 18 септември всеки, който пожелае, може да надникне в Кинокабината и да се намеси в сюжета на филма. След това тя ще отпътува към публиката във варненските квартали "Младост" и  "Аспарухово".