Младшата на Черно море падна от Лудогорец

"Моряците" отстъпиха на своите връстници от Разград с 1:3

Юношите на Черно море загубиха с 1:3 при гостуването си на Лудогорец в среща от 5-ия кръг на Елитната група до 17 години. Въпреки че поведоха в резултата с 1:0, младите "моряци" на Тодор Каменов допуснаха три фрапантни грешки в защита и си тръгнаха без точки от Разград.

Първото полувреме завърши при резултат 0:0, като момчетата на Тодор Каменов изтърваха 3-4 чисти положения.

Пет минути след почивката Валентин Йосков откри резултата, след като засече с глава центриране на Костадин Георгиев за 0:1. Последва пропуск на Николай Минков, който можеше да реши всичко в тази среща. Домакините се активизираха и използваха грешките в отбрана на Черно море по най-добрия начин, като реализираха три безответни гола. Първо централният бранител на Морето бутна с глава топката пред ръцете на вратаря, въпреки че стражът даде знак че ще играе с нея. Коженото кълбо попадна в нападателя на домакините, който не сгреши на празна врата. След това десният бек на варненци подаде топката на техен футболист, който излезе сам срещу вратаря и реализира за 2:1. Третото попадение стана още по-нелепо. Страничният съдия вдигна флага за нарушение до тъч линията, при което моряците спряха да играят, главният даде авантаж, след който двама футболисти излязоха сами срещу вратаря и оформиха крайния резултат. От 58-ата минута пък двата тима доиграха мача и с човек по-малко. Красимир Крумов от Черно море и футболист на Лудогорец бяха изгонени с директен червен картон, след като се сбутаха.

"Поведохме с 1:0 и след това сами си вкарахме три гола. Не може без съпротива да подаваме топката на съперника. Това бе най-слабият ни мач до сега. Имахме своите шансове, но не успяхме да вкараме. Въпреки че играхме слабо можехме да победим, ако бяхме малко по-концентрирани. Положенията на съперника ставаха след центрирания от статични положения и последвали разбърквания", каза пред Varnautre.bg наставникът н Черно море Тодор Каменов.

Съставът на Черно море: Валери Вълев, Костадин Георгиев (60 - Александър Михайлов), Давид Дараджански, Мартин Ванков, Красимир Крумов, Милен Николов (65 - Христо Иванов), Емил Илиев, Николай Минков, Даниел Димитров, Стефан Иванов, Валентин Йосков