Кои са най-мощните натурални съставки против стареене

Животът

06-09-2013, 08:29

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Еликсирът на младостта: Розовото масло

Древните персийци са казвали - "Розата е единственото нещо, което можеш да отнесеш в отвъдното, защото тя не е от този свят", пише Руслана Тончева в Bllog.organicshop.bg

От времето, когато с мускал розово масло е можело да си купиш всичко, до наши дни розовото масло е едно от най-ценените масла в козметичната и парфюмерийната индустрия. Един от най-заклетите негови почитатели е Мосю Герлен, основател на световноизвестната френска козметична марка "Guerlain". Той разбира за фантастичните качества на маслото от българска роза (Rosa Damascenа) и компанията до ден днешен го влага в най-изисканите си парфюми и кремове за лице против стареене. Безброй известни личности се кълнат в невероятните му свойства да регенерира и да запазва кожата млада. Ето защо:
Розовото масло е с перфектно балансирано съдържание на омега-3 и омега-6 есенциални мастни киселини - от съществено значение за поддържане на кожата хидратирана и стегната. В допълнение те помогат за предпазване на кожата от увреждане и възпаление, което е ключово за борбата със стареенето. Розовото масло спомага за подновяването на клетъчните мембрани и регенерирането на кожата. То също така съдържа трансретиноидна киселина (форма на витамин А), отговорна за борбата с бръчките и изглаждането на кожата, подмладяването и елиминирането на старчески петна и стрии.

Розовото масло има противовъзпалително, успокояващо и подмладяващо действие и това го прави много подходящо за суха и зряла кожа, както и при кожни възпаления или сърбежи и акнетична кожа. В допълнение, розовото масло е отлично средство срещу белези, за лечение на спукани капиляри и за старееща кожа. Розовото масло е с доказани антимикробни свойства. В клинично проучване, проведено в Дамаск, то демонстрира антибактериална активност срещу 15 бактериални щама. То помага и при лечението на псориазис и дерматити.

 Розовата вода, която е остатъчен продукт от производството на розово масло, е естествен антисептик и се препоръчва срещу акне, за подхранване и хидратиране на кожата на лицето, както и за подхранване на тялото след душ или вана. Тя е идеалният тоник за лице след почистване, тъй като е киселинна и поддръжа балансирано рH на кожата.

Как да го използвате: за разлика от другите козметични масла, розовото масло не може да се нанася директно върху кожата, тъй като е много силно. От неговите чудодейни противостареещи свойства можете да почерпите като си купите крем за лице с розово масло. Възползвайте се от това, че живеем в страната на Розовата долина и купувайте българска биосертифицирана козметика с розово масло, по която японките са полудели. Розовата вода можете да пръскате директно от флакон с пулверизатор или да нанасяте с памучен тампон по всяко време на деня.