Геша: Само Левски, ЦСКА и Лудогорец биха били по-благоприятен съперник от Литекс

Наставникът на Спартак 1918 Георги Иванов-Геша остана доволен от изтегления жребий за 1/16-финалите в турнира за Купата на България. "Соколите" ще се изправят срещу тима на Литекс на 18 септември в Ловеч, а реванша във Варна е на 23 октомври.

"Доволен съм от жребия. Винаги съм искал Спартак да се изправи срещу класен отбор, за да си сверим часовниците. Този жребий ни дава такава възможност и ние ще се възползваме по-най-добрия начин. Само Левски, ЦСКА и Лудогорец биха били по-благоприятен съперник за нас от ловчанлии. От тази среща можем само да спечелим. Футболистите да придобият самочувствие, нещо което ни е много необходимо. На всички е ясно, че ние няма да спечелим Купата на България и, че Литекс е фаворит в този сблъсък. Тима на Гриша Ганчев ще предизвика интерес във Варна, тъй като са сериозен отбор от елита и водач в класирането на този етап. Пак казвам, ние можем само да спечелим от два мача срещу подобен отбор", категоричен бе пред Varnautre.bg наставникът на Спартак.

Припомняме, че именно срещу ловчанлии "соколите" отпаднаха през миналия сезон в този турнир, като във Варна отстъпиха с 0:1, а в Ловеч бяха разгромни със 7:1.

"Не успях да гледам мачовете тогава, но знам резултатите. В сегашния ни състав има няколко футболисти, които играха тогава и за тях тази среща ще е малко по-различна", завърши Геша.