Тича изпусна Светкавица в Търговище

Кателиев носи точката на тима от Долни Чифлик, след 50-метров пас на Неделчо Добрев-Бирата

Отборът на Тича (Долни Чифлик) завърши наравно 1:1 при гостуването си на Светкавица в Търговище в среща от 3-ия кръг на Североизточната "В" група. Попадението за тима, воден от Тодор Каменов, падна в 52-рата минута и беше дело на бившия футболист на Спартак (Варна) Диян Кателиев.

Срещата на стадион "Димитър Бурков" започна с едноминутно мълчание в памет на дългогодишния капитан на Светкавица Веско Вълков. От самото начало тима от Долни Чифлик бе по-предпазлив и даде инициативата на домакините, като изчакваше своите шансове на контраатака. След като и двата тима пропуснаха няколко добри ситуации за гол, в 44-ата минута мълниите излязоха напред в резултата. Калоян Николов направи 1:0 с удар от 30-35 метра, като топката се заби в горния ъгъл на вратата, пазена от ветерана Неделчо Добрев-Бирата.

Втората част започна добре за Тича, които успяха да се върнат в мача с гол в 52-рата минута. След центриране от корнер, Неделчо Добрев улови топката и с 50-метров пас изведе Диян Кателиев сам срещу вратаря на домакините, който излъга стража и реализира за 1:1.До края на срещата резултатът се запази, като и двата тима имаха своите шансове за победата, но не успяха да си реализират създадените положения.

"Имахме повече ситуации за гол, но не се възползвахме от тях по най-добрия начин. Направихме няколко добри контраатаки, но не успяхме да ги завършим. Като цяло се получи хубав мач, на добър терен. за съжаление не успяхме да победим", каза за Varnautre.bg наставникът на Тича Тодор Каменов. Последният, заедно с Мартин Христов и Венци Маринов, са бивши футболисти на Светкавица и бяха посрещнати подобаващо от местната публика в Търговище.

Така Тича дели 2-ото място със 7 точки. Лидер е Бенковски Бяла с пълен актив от 9 пункта. Светкавица е на 13-а позиция с два пункта.