Спартак остана трети на турнира Христо Тошков

Женя Стрезова стана голмайстор на надпреварата на Спорт палас

Дамите на Спартак (Варна) завърши на трето място в 9-ото издание на турнира „Христо Тошков”, който се проведе на Националната спортна база „Спортпалас” край Варна. В надпреварата участваха четири тима. Домакините спечелиха първия си двубой срещу Екомет (Пловдив) с 4:0, но след това загубиха от Берое (Стара Загора) с 0:2 и от Ел Пи Суперспорт (София) с 0:1 и останаха на трета позиция.

На първо място триумфираха дамите на Ел Пи Суперспорт, които постигнаха три победи от три мача. След тях се нареди Берое, а последната позиция остана за пловдивчанките от Екомет.
Голмайстор спечели Женя Стрезова от Спартак, която реализира две попадения.За най-добър вратар на турнира бе избрана Катрин Златева от Ел Пи Суперспорт. Най-добър защитник стана Петя Дикова от Берое, а за най-полезен играч бе определена Вероника Иванов от Ел Пи Суперспорт.

Турнирът се организира от общината Варна, а съорганизатор е Зоналният съвет на БФС – Варна. Всички участници бяха наградени от Благой Калфов, председател на Зоналния съвет на БФС – Варна и Георги Арнаудов от отдел „Спорт” към общината в морската столица.

Резултати от турнира:

30 август

Ел Пи Суперспорт (София) – Берое (Стара Загора) 2:0

Спартак (Варна) – Екомет (Пловдив) 4:0

31 август

Спартак (Варна) – Берое (Стара Загора) 0:2

Ел Пи Суперспорт (София) – Екомет (Пловдив) 2:0

1 септември

Берое (Стара Загора) – Екомет (Пловдив) 1:0

Ел Пи Суперспорт (София)– Спартак (Варна) 1:0

Класиране

1. Ел Пи Суперспорт – 9 т.

2. Берое – 6 т.

3. Спартак – 3 т.

4. Екомет – 0 т.