Четири тима от Варна в спор за шампионската титла в плажния футбол

Спартак, Одесос-Хидроремонт, Варненски момчета, Вяра, Надежда и Любов (ВНЛ) са представителите от Морската столица на финалите в Бургас

Четирите варненски отбора и по един от Бургас и София ще се борят за титлата в плажния футбол през уикенда. Супер финалът на държавното първенство в този атрактивен спорт ще се проведе на Централния плаж в Бургас на 31 август и 1 септември. В надпреварата ще се пуснат общо шест тима - Спартак, Одесос-Хидроремонт, Варненски момчета, Вяра, Надежда и Любов (ВНЛ), както и МВР (София) и домакините от Мастер. Те ще решат кой ще е новият шампион на България в този атрактивен спорт.

Арена на битките в Бургас ще е построеният стационарен стадион за плажни спортове, който може да се ползва целогодишно. Домакините са изградили и втори терен, който ще се използва за подготовка преди мачовете. От община Бургас са поели и разходите по пребиваването на всички финалисти в държавното първенство.

Финалистите ще са разделени в две групи от по три отбора. Засега е ясно, че в едната ще са отборите на Спартак (Варна) и Мастер (Бургас), а в другата Одесос (Варна) и Варненски момчета. Другите два тима - МВР (София) и ВНЛ (Варна) ще бъдат разпределени след изтегляне на жребий днес.

Следващата година Бургас ще стане център на Световния плажен футбол, тъй като  ще бъде домакин на Световната квалификация по плажен футбол. В нея ще вземат участие между 28 и 30 държави от Европа.