Летището посрещна своя едномилионен пътник

Туризъм

29-08-2013, 14:19

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Само за летния сезон до момента летище Варна бележи 3% ръст на обслужените пътници

Летище Варна посрещна днес своя едномилионен пътник за 2013 година. Неговото име е Евгений Бескоровайни. Той кацна с полет на авиокомпания Smartlynx от латвийската столица Рига заедно с цялото си семейство. 

Г-н Бескоровайни ще отседне в курортен комплекс „Златни пясъци“. Вече няколко пъти е идвал в България и всеки път се връща с голяма радост, като намира Варна за все по-хубава. Много ми хареса новият пътнически терминал на летището, каза още гостът.
Милионният пътник на летище Варна за 2013 беше посрещнат още при кацането на самолета от директора на летище Варна Димитър Костадинов и зам. директора Пламен Христов.

Над 7500 туристи от Латвия са обслужени на летище Варна от началото на годината до сега. В сравнение с миналата година техният брой е двойно повече. Авиокомпания Smartlynx, с която днес кацна милионният пътник, изпълнява чартърни полети от летище Варна до Рига и Вилнюс.
Само за летния сезон до момента летище Варна бележи 3% ръст на обслужените пътници. Традиционно най-много са пътуващите от Русия и Германия.