14 км второкласни пътища във Варненско глътнаха 11 млн. лева

Мисия Варна

28-08-2013, 12:12

Снимка:

© БГНЕС/архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още 65 км от пътната мрежа във Варненска област трявба да се ремонтират

Почти 11 млн. лева е глътнал ремонт на 14 км републиканска пътна мрежа във Варненско. Ремонтирани са две отсечки. Първата е Нови пазар - Добрич- Балчик с дължина 7,7 км. Втората е дълга 6,5 км и е алтернативната връзка с Добрич между селата Владимирово, Одринци, Ведриа, Генерал Киселово и Вълчи дол. Пътищата са второкласни, а изпълнители на ремонтите са "Хидросторой" и "Инжстрой".

Ремонтите са направени със средства от републиканския бюджет, а след във веждането на отсечките в експлоатация, управляващият орган по Оперативна програма "Регионално развитие" е одобрил финансирането им и парите ще бъдат възстановени от еврофондовете. 

С рехабилитацията на двете пътни отсечки се подобрява инфраструктурата в границите на Североизточен район за планиране, подпомага се развитието на туризма и достъпа до развитието на административните, здравните и културни услуги, похвалиха се Пътното управление във Варна.

Още 65 км от републиканска пътна мрежа във Варненска област трябва да се ремонтират, съобщи инж. Сийка Димитрова от Пътното. Списък с второкласните и третокласни участъци, на които трябва да се направи ремонт е изпратен на агенция "Пътища", която трябва да одобри финансирането.