Министър не дава стаи от Спортното на "Захари Стоянов"

Мисия Варна

27-08-2013, 09:27

Снимка:

Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Писмото е резултат от опитите на общината да намери разрешение на проблема с недостига на класни стаи

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева отказа предложението ученици от  "Захари Стоянов" да ползват част от стаите на Спортното училище. Тя е изпратила писмо до варненския кмет Иван Портних. Мотивът, който е посочен е ,че ще се създаде риск от нарушаване на обичайната социална среда за децата от двете училища, ако бъдат настанени в една и съща сграда. Писмото е отговор на предложение от община Варна в три от класните стаи на Спортното училище да бъдат настанени деца от "Захари Стоянов" или от Mатематическата гимназия. То е резултат от опитите на общината да намери разрешение на проблема с недостига на класни стаи.

В писмото на министъра се подчертава спецификата на Спортното училище, обучението в което включва целодневна учебно-тренировъчна дейност, дейности по възстановяване на децата от тренировъчните натоварвания и реализиране на индивидуална форма на обучение за талантливи ученици, съобщават от пресцентъра на общината.

Министърът на младежта и спорта пише още, че в качеството си на орган по назначаването на директора на Спортното училище, не може да му възложи отговорност за осигуряване на безопасни условия за възпитание, обучение и труд на ученици от друго училище, както и на служители, които са в трудовоправни отношения с друг работодател. Припомняме, че сградата на спортното училище във Варна беше предоставено за безвъзмездно ползване за нуждите на Спортното училище "Георги Бенковски" с договор от 21 юни миналата година.