Семейството на починала родилка във Варна иска наказание за виновните

Животът

26-08-2013, 10:20

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Даниела искала да роди със секцио, но лекуващата й лекарка преценила, в последния момент, че раждането трябва да бъде естествено

Обстоятелствата, при които родилката Даниела е загубила живота си, разкриха майка й Янка Илиева, сестра й Марияна Илиева и съпругът Николай Иванов в предаването на Мартин Карбовски по телевизия ТВ 7.

На 16 май 2013 г. Даниела Илиева прекрачва прага на варненска болница, за да роди второто си дете, но така и не излиза жива оттам. Младата жена е поредната починала родилка у нас. Роднините й са убедени, че причината за трагичния изход е лекарска грешка.

Семейството на жената разказа, че тя е искала да роди със секцио, но лекуващата й лекарка преценила, в последния момент, че раждането трябва да бъде естествено. Дава на Даниела медикамент, с който да предизвика раждането, тъй като няма разкритие и я отпраща да се разхожда.

Малко след това я приема в отделението и близките й повече не я виждат жива. Като причина за смъртта в болничната документация е посочена сърдечна недостатъчност. Майка й обаче е категорична, че Даниела не е имала проблеми със здравето, още по-малко със сърцето.
Сестра й пък обясни, че е забелязала нередности още по време на бременността. Краката на Даниела се подували постоянно, което не се е случвало, докато тя носела първото си дете.

Роднините на починалата са категорични, че ще търсят истината за смъртта на родилката, за да може виновните да бъдат наказани.