Гонзо може да закопае Левски в още по-голяма криза

Спорт

25-08-2013, 12:38

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Стефан Дачев, "Меридиан мач"

Всичко от Автора

Сираков научи в каква обстановка е работил Иванов на "Герена"

Днес на стадион "Георги Аспарухов" ще има една много специална среща за всички, които обичат Левски. Среща с един от хората, които са направили най-много за клуба в последните 15 години - Георги Иванов. По ирония на съдбата, именно Гонзо може да закопае "сините" в още по-голяма криза, от която излизане няма да има. И със сигурност Гладиатора изгаря от желание да го направи. Любовта му към Левски не е под съмнение, но след всичко, което изтърпя в годините си като директор и треньор на Герена", сега той със сигурност иска един малък реванш.

Всъщност, Гонзо вече му се наслаждава. Взе го не от кого да е, а от Наско Сираков. Двамата са най-големите и силни фигури, управлявали клуба в последните години. Работиха отлично заедно, когато единият беше шеф, а другият - играч. Когато станах конкуренти за една и съща позиция обаче, престрелките станаха ежедневие. Сираков не пропускаше да атакува Гонзо при всеки провал. В интерес на истината тогава провалите бяха доста и Наско имаше право, но само донякъде. Защото тогава малцина отчитаха в колко тежка ситуация е принуден да работи Георги Иванов - на моменти изцяло без пари, през останалото време с оскъдни средства.

Пак по ирония на съдбата обаче колелото се завъртия и сега в подобна ситуация е попаднал и Сираков. Отборът е бедствен, а той отнякъде трябваше да намира треньор. Този треньор обаче продължава да си иска един цял отбор, а в касата отдвана вече всичко е на червено. Затова Наско трябва да кърпи ситуацията, да прави чудеса без пари за трансфери и с нисък таван на заплатите някак да си докара качествени футболисти. Ако не го направи, Левски ще се сгромоляса навръх 100-годишнината си, а за капак вероятно ще загуби и безспорното си попадение за момента - Славиша Йоканович.

Именно тук е сладкият реванш на Гонзо. Сираков, който го критикува може би най-много, сега трябва да работи в същата ситуация. Дали отново ще успее, както в предния си престой, засега можем само да гадаем. Но е факт, че двамата големи в съвременната история на клуба са принудени да правят от нищо нещо.

Иначе какво точно ще се случи на терена, не е чак толкова важно към момента. Гонзо вече спря Левски веднъж през пролетта, няма да е изненада, ако го направи и сега. Ако пък падне, това едва ли ще се отрази кой знае колко на кариерата му. Важното е, че тази вечер на "Герена" един от идолите на Сектор "Б" се завръща в своя дом. Там пък го чака Сираков. А в крайна сметка какво по-хубаво от битка на доказани авторитети и характери.