Черно море шампион на Алиот къп

Децата, родени 2001 г., взеха златните медали в Албена, след успех над Арсенал с 5:1

Отборът на Черно море, родени 2001 г. с треньорски тандем Страхил Байчев и Мартин Христов, са шампиони в своята възраст в турнира Алиот къп, който се проведе на Албена. На финала, който се игра днес, младите "моряци" удариха с категоричното 5:1 тима на Арсенал (Киев) и заслужено спечелиха златните медали. По пътя към финала футболистите на Байчев спечелиха с разгромни победи срещу тимовете на Родопея, Нежин и Диназ, съответно с 10:0, 8:0 и 5:0.

През целият турнир моряците имат само един допуснат гол, а головата им разлика е впечатляваща - 28:1. Въпреки това приза за най-добър вратар бе даден на Спартак 1918. Напълно заслужено голмайстор на надпреварата стана Мартин с 16 отбелязани гола. "Големите резултати, с които печелихме срещите, не отговарят на показаното от съперниците ни. В никакъв случай не трябва да се смята, че те са слаби отбори, дори напротив. Биехме ги тактически. Този турнир се явяваше като генерална репетиция преди старта на първенството. Във вторник ще играем контрола с руснаци, а за началото на септември очакваме да ни поканят на турнир за деца, родени 2000 г.", казаха пред Varnautre.bg Страхил Байчев и Мартин Христов.

Стана ясно още, че родените през 2003 г. млади футболисти на варненския клуб, с треньор Венци Маринов, завоюваха бронзовите медали в надпреварата. За най-полезен играч приза взе
Иван Томов.