Левски да очаква сладко отмъщение

Гонзо и още десет на терена ще търсят разплата на Герена в неделя

Поредният двубой на Левски го изправя срещу Черно море в неделя. На пръв поглед мач като мач. Статистиката пък показва, че сините са безспорен фаворит на собствения си стадион след последната победа на Морето в София преди 55 години.

Дали пък именно Гонзо няма да хвърли бомбата
и да развали прокобата, тегнеща над варненци в Подуяне?

Хаосът на „Георги Аспарухов”, новите играчи, изгонените такива, скандалите и неубедителната форма на лидерите само могат да помогнат на легендарния син нападател за бой над Левски. Между феновете на Черно море и Георги Иванов все още има сериозни търкания. Трите точки на Герена обаче ще помогнат на треньора да спечели доверието на трибуните... поне засега. Сезонът не започна добре и за двата отбора. Точките са жизненоважни както за Йока и четата му, така и за гостите от Варна.

Интересното е, че в редиците на Черно море личат имената на няколко бивши сини състезатели, а на малко повече и такива, минали през Армията. Всички те ще изорат терена в неделя само и само да вземат скалпа на сините. Четирима са футболистите на Черно море, минали през Левски – Симеон Райков, Живко Атанасов, Даниел Младенов и Стефан Станчев. Всеки от тях, ако се появи на терена, ще даде всичко от себе си, за да накаже бившия си Левски. Всеки от тях мина по различно време през Герена, но до един бяха освободени. Едни се представиха добре, други не чак толкова, но е ясно, че

те ще искат да си отмъстят на Левски

Тях не ги интересува дали на Герена са същите шефове, треньори, домакини или играчи. Те помнят, че им е показана портата на „Георги Аспарухов” и дотам. Определено крилата Симеон Райков и Даниел Младенов ще са по-настървени за разплата срещу сините. Двамата бяха пропъдени, въпреки че вкараха важни голове с екипа на Левски. Най-изненадваща беше раздялата с Райков, който се оказа ненужен на треньора Илиан Илиев. Стефан Станчев и Живко Атанасов така и не успяха да се наложат в редиците на Левски, но се вижда, че може би не са по-слаби от сегашните футболисти в синьо.

По-сериозно обаче е присъствието на бивши армейци на „Тича”, цели 6. За тях мачовете с Левски са все едно още носят червената фланелка. Дружината се води от капитана на Черно море Георги Илиев. Опитният халф все още не се знае дали ще играе утре заради контузия. Той е един от постоянните играчи на "Тича" и любимец на публиката. Сърцатият халф е готов на всичко, за да изведе своите съотборници до трите точки. Това е човекът, от който Левски трябва да се пази. Армейската бригада продължава с бранителите Кирил Котев, Михаил Венков и Росен Колев. Единственият от тримата, който преди Морето е носил червения екип, е Венков. Нито един от тях обаче няма да се церемони на Герена и ще скочи здраво в битка за трите точки. Юношите в Борисовата като Росен Колев

от малки са дресирани да мразят Левски

Младежите, минали през армейския ДЮШ, са като настървени бикове, само че не към червеното, а към синьото. В редиците на Гонзо има още един червен юноша – Георги Божилов. Нападателят знае какво е да вкараш в левскарската врата, а за последно го стори миналия сезон във Варна. Другият играч на Черно море, носил екипа на ЦСКА, е Даниел Георгиев. Полузащитникът доскоро защитаваше цветовете на Локо Пд, но по настояване на Гонзо пристигна край морето. Дани е един от основните играчи в схемата на Морето и се разчита много на него да владее зоната пред защитата. Така се дава повече свобода на друг от халфовете - Георги Илиев.
Тази армия е готова за битка утре. Остана само генералът – Георги Иванов. Колкото и да обича Левски,

Гонзо няма да си свали черните гащи

които сините фенове са виждали. Легендарният голаджия ще дойде за победа, която му убегна в предния мач между двата тима - 1:1. Характерът на бившия №9 е такъв, че единственият изход от мач за него е победата. Въпреки че се изправя срещу Левски, на Герена целта пред Гонзо няма да е по-различна. Сигурно му е много трудно, да знае, че трябва да се изправи срещу любимия си отбор, но така е във футбола.

Публиката на Левски ще отдаде значимото уважение и поклон пред любимия си нападател. Любовта към Гонзо, както и неговата към сектор „Б”, никога няма да стихне, но ангажиментите му вече нямат нищо общо с „Георги Аспарухов”. Георги Иванов утре ще се появи като треньор на Черно море и ще излезе да бие Левски, въпреки синьото му сърце.