Посетители на Зоопарка влизат в животинска клетка

Мисия Варна

23-08-2013, 09:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Изложба-протест организират пред входа на зоокъта

Изложба-протест под надслов "Животни, бетон, желязо" се организира пред пред входа на Зоопарка. Избраният ден е събота от 18 часа. Ще бъдат изложени фотоси на клетки с животни от зоопаркове в европейски градове. Целта е всеки сам да си направи сравнението как живеят животните у нас – в зоопарк или концлагер.
Организатори на събитието са сдруженията "Право на живот по закон" и "Зелена точка", с подкрепата на ,"Обединени варненци за Варна" и фондация "Европа арт". Призовават всички варненци, които обичат животните и са възмутени от условията, в които те се отглеждат в зоопарка да излязат и да подкрепят инициативата.
По време на събитието ще бъде изградена арт инсталация. Това е клетка, в която всеки желаещ ще може да усети света през погледа на затворено в железобетонен дом животно. Гражданите ще могат да дадат мнения и препоръки в анкета за състоянието на зоопарка и идеи за подобряването му.
"Организаторите се надяват директорката на зоопарка Иванка Стоянова също да посети изложбата. Би било много добре ако г-жа Стоянова даде и някои разяснения относно това какво е включвал ремонта на зоопарка на стойност 300 000 лв., освен цветята в саксии, дървените пънчета и изписаните каручки", пише в съобщението на сдруженията "Право на живот по закон" и "Зелена точка".