Голям пожар избухна край Слънчево, околията в пламъци (+)

Четири екипа на пожарната и над 100 служители на горското и доброволци се борят със стихията

Огромен пожар пламна между селата Слънчево и Баново, край Варна. Горят сухи треви в гористата местност между двете населени места, съобщи говорителят на полицията Ивана Милева. 

Огънят върлува в смесена гора. Пламъците са заели широк фронт и затова се налага да се хвърлят всички сили, а на всико отгоре има и вятър, коментира още Милева. Четири екипа на пожарната се борят със стихията. Към тях са се включили и над 100 горски  - от "Горското стопанство" - Варна и от Суворово. Доброволческите отряди се борят наравно с професионалните огнеборци. 
ФОТОРЕПОРТАЖ

Сигналът за огъня е подаден около 11 часа. Потушаването на пламъците продължава, но към момента няма опасност за пламване на сгради в района, каза още говорителят на варненската полиция. Няма данни за пострадали хора.

Според жители на двете села, които също се включиха да помагат в гасенето пожарът гори от три дни. В неделя пламнала тръстиката в Игнатиево. Уж била изгасена, но огънят стигнал до птицефермата "Екопиле", а после подпалил и гората между Слънчево и Баново, разказаха местни пред репортер на Varnautre.bg 

Поне 100 дка тревни площи са изгорели. Птицефермата в района не е застрашена, защото огънят не стига до там. Пламъците обаче стигнаха до северозападната част на резервата "Побити камъни". 

16:30 Пожарът вече е овладян. Вижте видеорепортаж