Черно море взе точка в Стара Загора

Спорт

19-08-2013, 22:52

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оперираха Стенли Окоро

Окоро аут за Берое

Китанов пропуска мача с Берое

Моряците завършиха 0:0 с Берое под Аязмото

Отборът на Черно море спечели само точка при гостуването си в Стара Загора, в последна среща от 5-ия кръг на "А" група. Моряците завършиха 0:0 с Берое под Аязмото, като това е трето равенство за тях от началото на сезона. Така варненци вече четвърти мач нямат допуснат гол и остават с най-добрата защита в шампионата до този момент. Предвид кадровите проблеми, които имаше наставникът на Черно море Георги Иванов, моряците взеха максимума в тази среща. Както вече стана ясно, Гонзо не можеше да разчита на капитана Георги Илиев, вратарят Георги Китанов, Тодор Паланков и нигериецът Стенли Окоро, които днес претърпя операция на менискуса на лявото коляно.

Още в 3-ата миниута на мача нелош шанс за обстрел на вратата на съперника се открива пред Черно море, след фаул на играч в зелено-бяло. Зад топката застава Бекир Расим, но ударът му се отбива в стената. Малко след това младокът е ударен отблизо в главата от топката, но няма проблем да продължи. В първите 5-6 минути инициативата принадлежи на гостите от Варна. В следващите 5 обаче Берое поизравни силите. В 12-ата минута Берое центрира от корнер, Георги Андонов засече с глава, но стражът Емил Михайлов успя да избие. В тази минута е изваден и първият жълт картон в мача - той е за Елио Мартинс за удар с лакът по Даниел Георгиев.

Две минути по-късно крилото Симеон Райков, който е титуляр в този мач, стреля от въздуха към вратата на Караджов, но прати топката на няколко метра край целта. Първият точен изстрел по посока противниковата врата Берое записва в 24-ата минута след контраатака, когато Венци Христов стреля, но право в ръцете на Михайлов. Шанс за Здравко Илиев в 27-ата минута, той центрира в наказателното поле, но Кирик Котев чисти. В 33-ата минута Бакари получи извеждащ пас и тръгна да пробива отдясно, но бе спрян от Костадин Стоянов и Зафиров. Тъмнокожият футболист иска дузпа за непозволено спъване, но такова не е отчетено от Георги Димитров. В 40-ата минута Расим центрира от корнер, но Иван Караджов скочи и изби с една ръка. Напълно равностоен двубой през първите 45 минути.

И двамата треньори започват второто полувреме със същите състави. Костадин Стоянов с чист шпагат отне топката от краката на Симеон Райков, но при падането си крилото удари главата си. Няма нищо обезпокояващо, той продължава играта. Берое стига до най-интересния момент в иначе скучния двубой на стадион "Берое" - Ронкато стреля от далечно разстояние, но Михайлов се справи с удара. Отличен шанс за Берое в 80-ата минута, след комбинация между Костадин

Стоянов и Венци Христов топката стигна изненадващо до Борислав Стойчев. Той обаче не успя да насочи добре и стреля високо над напречната греда. В 85-ата минута новото попълнение на Берое - Георги Костадинов, дебютира в зелено-белия екип. Той замени неубедителния Елио Мартинс.

СТАТИСТИКА

БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ 0:0
Мач от 5-ия кръг на "А" група

СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: 12. Караджов, 2. Илиев, 5. Стойчев, 3. Зафиров, 4. Стоянов, 21. Елиаш, 29. Мартинс (85 - Костадинов), 13. Ронкато (73 - Горанов), 7. Андонов (к), 88. Каядо, 10. Христов
Резерви: Макенджиев, Иванов, Дишлиев, Динков, Зехиров, Костадинов, Горанов
Треньор: Петър Хубчев

ЧЕРНО МОРЕ: 1. Михайлов, 5. Станчев, 6. Котев, 15. Ал. Александров(к), 4. Венков, 3. Георгиев, 8. Бергонси, 11. Райков (82 - Колев), 14. Божилов, 7. Расим (69 - Младенов), 9. Бакари (90 - Живко Атанасов)
Резерви: Христов, С. Александров, Колев, Коконов, Младенов, Петров, Атанасов
Треньор: Георги Иванов

Жълти картони:

Берое: Мартинс 12, Елиаш 42,

Черно море: Д. Георгиев 60, Божилов 77, Бакари 90

Червени картони: Няма

СЪДИЯ: Георги Димитров
Стадион "Берое", Стара Загора