Седмицата 19-25 август: Време разделно

Струва си да положим усилия, за да променим установени порядки и модели, които, макар и удобни, очевидно вече не изпълняват предназначението си.

Астрологична картина на седмицата 19-25 август

През уикенда Венера навлезе в своите владения - зодиакалния знак Везни, и би следвало вече да усещаме положителната промяна, свързана с това астрологично събитие. Хармоничната Венерина енергия ни настройва за диалог с обкръжението ни и най-вече с партньорите, помага ни да развием умения да слушаме, разбираме и чувстваме онези, с които влизаме във взаимодействие. Значимостта на партньорските взаимоотношения в живота ни ще придобива все по-голяма тежест в следващите дни и за мнозина ще се превърне в централна житейска тема.

През тази седмица обаче ситуацията във връзките ще се окаже сложна и нееднозначна. Венера ще стане участник в една от най-трудните конфигурации, включвайки се в напрегнатия обмен между Уран, Юпитер и Плутон, преобразувайки тау-квадрата, оформен от тях, в голям космичен кръст. Той инвокира енергията на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог, която е мощна, безкомпромисна и необратима, категорично отнемаща всяка възможност за нагаждане или заобикаляне на съществуващи проблеми и слаби места. Така тази седмица се превръща в един от най-сложните периоди във взаимоотношенията, тъй като ще изисква промяна там, където това е възможно, и ще предизвика разпад там, където това е необходимо.

Обикновено реагираме на подобен натсик с повишена склонност към конфликти, изблици на ревност или ненавист, както и претенции, зад които прикриваме собствената си несигурност. Ако държите на човека до себе си, направете всичко възможно, за да намерите разумен компромис и да овладеете емоционалните си реакции. Това за някои може да се окаже неизпълнима задача, особено в дните на Пълнолунието, около 21 август. Тогава, за добро или за лошо, малки или по-големи емоционални кризи ще отбележат преломна точка във взаимоотношенията, извеждайки на показ всички съществуващи проблеми в тях.

Така през седмицата вероятно ще се сблъскаме с изблици на ревност, собственически инстинкти, твърде голяма подозрителност и обидчивост или неовладян сексуален нагон. Всички те могат да станат причина за конфликти и прекратяване на съществуващи взаимоотношения, затова преценете сами доколко можете да рискувате стабилността на връзката си. Имуществени, финансови и наследствени неуредици и претенции пък, могат да станат причина за конфликти между роднини и делови партньори. В деловата сфера нарушени уговорки могат да станат причина за разтрогване на договори и разваляне на сделки, а управлението на съвместните финанси и неуредените дългове - на делови партньорства.

Очевидно това не е най-успешният период, в който деловите начинания и проекти ще се радват на подкрепата от съдбата. Категорично избягвайте сделки с финансови и дългови инструменти, големи покупки и инвестиции. Цените ще бъдат завишени, а инвестицията ще ви натовари с непосилни задължения.

Монетата винаги има две страни. Добрата произтича от възможността най-после да вземем трудни и отдавна отлагани решения, лошата - от поражениеята и разочарованията, които ще се наложи да преглътнем, за да продължим напред. Струва си да положим усилия, за да променим установени порядки и модели, които, макар и удобни, очевидно вече не изпълняват предназначението си. Промените, макар и стресиращи, ще ни освободят от напрежението, ще доведат до позитивен обрат в живота ни и са необходима стъпка за растежа. За тези, които след тежка битка все пак ще загубят любим човек или партньор, може би ще бъде успокоително да научат, че вероятно преживяват естествения край на връзка, която отдавна е отживяла времето си и се е превърнала по-скоро в бреме, отколкото в подхранващо и подкрепящо личностите партньорство.

На всички пожелавам успех, по-практично и спокойно отношение към предстоящите предизвикателства и умение зад дребните детайли на битето да бъде прозряна общата житейска картина, която винаги е по-обещаваща!