Започва ремонтът на "Брегалница"

Мисия Варна

16-08-2013, 15:16

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Анализ на всички улици и булеварди в града поиска кметът, ще е готов в края на септември

Ремонтът на ул. "Брегалница" ще започне най-късно през септември. Това стана ясно от думите на кмета Иван Портних, който днес обяви, че подготовката за начало на реконструкцията тук вече приключва. Нови строежи и некачествено положен асфалт бяха причината за вечните кратери по "Брегалница". Те бяха голяма пречка най-вече за линейките, чиято централа е в края на улицата. Тъй като отсечката е еднопосочна единственият маршрут за колите на Бърза помощ е през лунното трасе, което не може да бъде заобиколено заради многобройните паркирали до тротоара коли. 

Паралелно с подготовката на проекта за "Брегалница" кметът Портних е поискал пълен анализ за състоянието на цялата пътна мрежа във Варна. Резултати от проверката трябва да станат ясни в края на септември. Според получената информация ще бъде направен график на ремонтите на улиците и булевардите. Така ще стане ясно къде ще са най-приоритените ремонти, които ще започнат още догодина с пари от общинския бюджет или с европейско финансиране. Иван Портних вече е разговарял с премиера и представители на правителството някои от по-мащабните обекти да бъдат финансирани от държавата.
Кметската администрация вече работи активно по проектирането на бул. „Трети март“. Ремонтът, чието финансиране от държавния бюджет пропадна тази година заради раздути сметки, ще включва и подмяната на подземните комуникации.
При бъдещите ремонти ще се набляга повече на цялостно преасфалтиране, а не на кръпките, категоричен е Портних. Той обеща на изпълнителите стриктен контрол за качеството на настилките. Това в пълна сила ще важи и за фирмите, които Иван Портних наследи от предшественика си по силата на дългосрочен договор за поддръжка на уличната мрежа.