4 проекта в надпревара за дарителско внимание

Мисия Варна

06-08-2013, 11:25

Снимка:

Фондация "Нашите недоносени деца"/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Седем инициативи вече са подпомогнати от дарителския кръг

Четири проекта, избрани след конкурс от различни граждански организации, ще бъдат представени утре пред дарители по време на третото издание на Дарителски кръг "За Варна". Основните послания са за съхранение на местното културно наследство, интеграция на лица с увреждания, развитие на спорта и ангажиране на младите хора в живота на общността.

По време на третия "Дарителски кръг за Варна" ще бъде представен "Специален съм и искам да работя" на Граждански форум "Чуйте нашия глас". Проектът цели промотиране на нов модел за работа с хора с ментални увреждания, чрез осигуряване на възможности за обучение и практика в реална трудова среда. Второто предложение за подпомагане ще е "Футболна арена" на Футболен клуб "Варненчик". Инициативата цели създаване на повече условия за спорт в район "Владислав Варненчик", чрез ангажиране на деца и ученици от социалнослаби семейства със безплатни занимания по футбол. Другите два проекта, които ще търсят дарители са "Нашите корени" на Фондация "Св.Св.Константин и Елена" и "Академия за активни граждани" на Сдружение "Център за развитие и подкрепа на бизнеса". Идеята на първия е да се съхрани местното културно наследство, чрез изграждане на занаятчийски работилници, демонстриращи стари, традиционни български занаяти - грънчарство, тъкачество и ножарство. Вторият пък, има за цел създаване на възможности за ангажиране на младите хора в обществения живот и стимулиране на тяхната инициативност, предприемчивост, творчество и изява на лидерския потенциал.

Предходните две издания на Дарителски кръг "За Варна" обединиха около 65 индивидуални дарители, които направиха възможно реализирането на седем проекта на неправителствени организации.