Бъркат дрога в апартамент в центъра

Крими

05-08-2013, 16:16

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Със спецакции полицаите погнаха наркодилърите

Двама души са задържани за производство на синтетична дрога, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция. Специализираната полицейска операция е извършена на 1 август около 16 часа в апартамент в централната част на града. Двамата са спипани в момент на производство на дрогата. Това са Х.С. на 27 г. от Варна, криминално проявен и А. А. на 28 г., осъждан. При последвалите процесуално – следствени действия са иззети около 30 гр. амфетамин и допълнително количество марихуана, прекурсори за производство. По случая е образувано досъдебно производство. На лицата е взета мярка за неотклонение "задържане" за срок от 72 часа.
При друга акция полицаите са задържали още двама души. Проверката е извършена на 2 август около 3 часа в близост до хотел в кк Златни пясъци. В лек автомобил са намерени наркотични вещества и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство. Задържаните са С.К. на 22 г. от гр. Варна, криминално проявен и С.П. на 28 г. от гр. Варна, осъждан за кражби и притежание на наркотици.
Същата вечер е задържан и 37-годишен мъж от Варна. В него са намерени 13 бр. найлонови пликчета със суха тревиста маса, установена като марихуана, а при последвали процесуално – следствени действия, претърсване на домашен адрес, са намерени допълнителни количества от същото вещество.