Община Варна най-после с дирекция по туризъм, почва работа през септември

Туризъм

05-08-2013, 12:15

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Все повече чехи почиват в България

Директорът на новото звено ще бъде назначен след конкурс

За туризма във Варна най-после ще започне да отговаря ресорно общинско звено, след многократните искания на бранша през годините. Дирекцията по туризъм към кметската администрация в община Варна ще заработи от 1 септември. Това решиха съветниците от комисията по структури към местния парламент. Предложението е внесено от кмета на града Иван Портних. Мотивът за създаване на новото звено е, че туризмът е един от най-важните сектори на регионалната икономика и неговият потенциал се доказва от приноса му към бюджета и създаването на работни места. 

Новата дирекция ще разполага с два отдела - по категоризация и маркетинг, реклама и анализи. 16 човека ще работят на щат в новосформираното звено. Повечето от тях няма да са новоназначени, а ще бъдат прехвърлени от отдел "Туристическа и морска политика" в дирекция "Общинска собственост" и от информационния център на Козирката. 

Общинският информационен център ще мине на пряко подчинение на новата дирекция. Ще бъде сменено и името му - на Туристически информационен център. Директорът на новото звено ще бъде назначен след проведен конкурс.