Съмнителен съдия на Спартак - Калиакра вбеси домакините

Реферът бил подчинен на бащата на нападател от Каварна

От Спартак Варна подскочиха от отсъжданията на главния рефер Станислав Ставров, който ръководи двубоя на "соколите" от първия кръг на "Б" група срещу Калиакра (Каварна). След като изгледаха запис на мача в неделя, спартаклии съзряха тенденция в свирката на великотърновския рефер. "Соколите" имат претенции за втори жълт и съответно червен картон на играча на гостите Минков, който в 60-ата минута на двубоя фаулира Благой Пасков пред линията на големия пеналт. Както и за неотсъдена дузпа срещу Станислав Иванов 79-ата минута на двубоя.

"Крайно сме недоволни от съдията. Не ми е ясно съдиите под какво давление свирят тези мачове. Чиста дузпа не ни даде, спести на гостите втори жълт картон. Фалът го дръпна на пет метра от линията на наказателното поле, случайно да не стане нещо. След това същият футболист влиза в пререкания с рефера и отново не бива санкциониран, след което беше сменен. Ние сме млад отбор и не трябва да си търсим оправдания, ако искаме да вървим напред, но искам да се знае, че няма да допуснем да се подиграват с нас. Да предположим, че този път всичко е било плод на грешно виждане на съдията. Но ако пак се повтори ще вземем мерки. Не искаме да изглеждаме глупаци в очите на хората", каза пред varna.utre.bg наставникът на Спартак 1918 Георги Иванов-Геша.

На интересен факт се натъкна репортер на нашата медия. Оказа се, че бащата на нападателя на Калиакра Иван Петков е в съдииската колегия в Зоналния съвет на БФС-Велико Търново от където е и назначението на Станислав Ставров. Ние питаме, не съзират ли от съдийската комисия конфликт на интереси при назначението на Ставров на мача между Спартак - Калиакра?