Спартак 1918 стартира със загуба шампионата

Спорт

03-08-2013, 20:15

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

И без пари "соколите" играха мъжки срещу Калиакра

Спартак 1918 започна със загуба новия сезон. Соколите отстъпиха с 0:2 при домакинството си на Калиакра. И двете попадения в мача реализира Християн Кожухаров преди и след почивката. Въпреки загубата и факта, че играят без пари, подопечните на Георги Иванов-Геша стояха доста добре на терена, но пропуски пред вратата на гостите им попречи да вземат нещо от тази среща. Много силен мач за соколите направи новото попълнение Кроджиев, който бе доста деен през всичките 90 минути.

Мачът започна с много битка в центъра на терена, но в 15-ата минута гостите успяха да излъжат спартаклии. При едно центриране топката попадна в непокрития Християн Кожухаров, който с удар по диагонала откри резултата. По-късно бившият нападател на Спартак Иван Петков вкара за втори път в мрежата на домакините, но голът беше отменен заради засада. До края на полувремето „соколите” създадоха само две чисти положения. Янаки Смирнов проби отляво и центрира към Джихат Кямил, който стреля неточно с глава. Четири минути преди края на полувремето Кямил бе изведен сам срещу вратаря на Калиакра, но шутът му отиде в аут.

След почивката варненци тотално надиграха съперника, но не успяха да отбележат така жадувания гол. В 60-ата минута съдията Станислав Ставров ощети домакините. Той спести втори жълт картон на Минков, който спъна Благой Пасков пред линията на големия пеналт. Незнайно защо обаче реферът от Велико Търново не посмя да изгони футболистът нагостите. В 71-ата минута резервата Емил Николов центрира отдясно и оставеният непокрит Благой Пасков почти от границата на вратарското поле стреля с глава на сантиметри от левия стълб на вратата. 8 минути по-късно Станислав Иванов бе препънат в наказателното поле, но съдията се уплаши и не посмя да свири дузпа за домакините. в 83-ата минута Кожухаров отново бе изтърван от защитата на Спартак и с глава вкара второто попадение, след центриране на Пламен Димитров.

Спартак 1918 – Калиакра 0:2

Голмайстори: 0:2 Кожухаров (15, 89)

Спартак 1918: Р. Христов, Дамянов, Ст. Иванов, Русев, Кямил, Митев, Пасков, Коруджиев, Смирнов, Желязков, Беадиров

Калиакра: Д. Илиев, Минков, Райчев, Бонев, Г. Христов, Яшар, Кожухаров, Андонов,Петков, Я. Иванов, Г. Димитров

Жълти картони: Минков, Г. Димитров (Калиакра)

Съдия: Станислав Ставров (Велико Търново)

Стадион: Спартак, 100 зрители