Варна с ново място за срещи от всякакъв вид

Караоке, веган-кухня, уроци по китара, беседи, прожекции, танци, детска занималня и всичко за каквото се сетите може да се намери в Социалния център на Варна и то безплатно

Варненци вече имат ново място за срещи. В него малки, големи, майки, бащи, работни и безработни ще намерят нещо за себе си - от добра компания с общи интереси до дейност, която да развиват като хоби през свободното си време и да се забавлява. Защо не и да си помагаме един на друг с домашни, работа, уроци. Дори и само за безплатна прожекция си заслужава да гледаш филма заедно с друг, а не сам пред телевизора.

Въпросното място е наречено Социален център, но името е временно. Засега се казва така, защото наименованието се избира в момента чрез анкета във Фейсбук. Центърът е свободно, безплатно, самоиздържащо се място в което всеки е добре дошъл да сподели своите идеи, знания и умения. Той е място за активисти в различни сфери - еко, анти-капиталисти и анти-глобалисти, анархисти и др. Място там намират и духовни практики, йога, спорт, изкуство, литература и др.

Тук няма да срещнат разбиране призиви за политически партии, действия защитаващи интересите на финансови и политически структури както и какъвто и да било дейност извършвана с комерсиална цел, предупреждават създателите на центъра. 

Социалният център е самоиздържащ се. Това означава, че всички разходи за съществуването му се покриват от хората развиващи дейност в него. Не приемаме финансиране под формата на субсидии от държавни или европейски институции, спонсорство от фирми или други юридически лица като фондации, НПО-та и др. Ако желаете да подпомогнете дейността на центъра, можете да пуснете дарение в кутията в която се събират пари за наем и битови сметки, казват още хората захванали се с реализирането на нестандартната идея. 
Социалния център е свободно пространство.Всеки е добре дошъл да участва във всяка една от дейностите на центъра, без оглед на пол, религия, етнос, националност, възраст. Социалният център е безплатен. Всяко едно мероприятие случващо се там е некомерсиална цел и следователно напълно безплатно.

Дейности, от които всеки може да се възползва в центъра са: Лекции на социална тематика; Прожекции на филми на социална тематика и с образователна цел; Свободна библиотека; Свободен пазар; Безплатен кооператив за размяна на услуги; Хранителен кооператив; Автономен работнически синдикат; Веган-кухня; Занимания с деца и помощ за уроци, домашни на младежи и студенти; Безплатен интернет; Безплатни уроци по английски език, компютри, китара и др.; Йога; Курсове по оздравителна гимнастика "Норбеков"; Караоке

Откриването на новата зона е на 3 август в 10 часа. Програмата с най-разнообразни дейности продължава през целия ден до 22:30 часа. Намира се на ул. "София" 1 срещу жп гарата.