Снимат "Непобедимите 3" на Пристанище Варна

Варна Лайф

29-07-2013, 16:49

Снимка:

Twitter

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Слай, Брус Уилис, Шварценегер и останалите титани на екшън киното, пристигат след средата на август, снимат на пето кейово място

Пристанище Варна става снимачна площадка за третата част на филма "Непобедимите", научи Varnautre.bg. В продължението отново ще видим Силвестър Сталоун, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен, Джет Ли и още няколко познати лица от предишните две части на блокбастъра, като се очакват и нови попълнения. Този път обаче звездната плеяда ще показва мускули на варненска земя. 

Варненското пристанище ще се запише в историята на Холивуд в разгара на летния сезон. Снимачният екип на "Непобедимите 3" ще използва някои от крановете и съоръженията на порта. Част от сградите на пристанищната администрация ще станат декор на лютия екшън, но снимки в самите здания няма да има, направиха уточнение за Varnautre.bg от пресслужбата на Министерството на транспорта. От там допълниха, че процесът ще бъде много внимателно съгласуван и обезпечен, заради граничния статут на зоната и специалния режим на достъп до нея. Продуцентите са избрали пето кейово място за основните снимки. Освен там, камерата ще се завърти и на девето и десето кейови места. 

За да не останат любителите на жанра разочаровани, пироефекти и гонки по море със скоростни лодки край бреговете на Варна също ще намерят място в лентата. Снимачният процес в морската столица е предвиден да започне след средата на август. Снимките ще продължат няколко дни. 

БДЖ също влиза в холивудската продукция. Създателите на филма са поискали от родната железницата локомотиви и вагони, които да ползват за снимките. 

Цялата плеяда от екшън звезди се събира у нас на 19 август, когато ще бъде даден и официалният старт на снимките. Общо 10 седмици ще продължи работата по филма на българска земя. Освен, титаните от досегашните части в "Непобедимите 3" се очаква да се появи и Мел Гибсън. Като част от каста се споменават и Харисън Форд и Никълъс Кейдж. Последният обаче до миналата седмица все още не беше потвърдил участието си. 

"Непобедимите 3" е вторият филм от поредицата, който се снима в България. По-голята част от снимките на предишната серия бяха в Пловдив, а сега дойде ред и на Варна да усети магията на Холивуд.