Съдът се произнася до сряда за касирането на вота

Мисия Варна

26-07-2013, 14:48

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отказаха на Бозов ТВ материали в подкрепа на касирането на изборите (+)

Адвокатите на Бозов излагат писмено защитата си

В сряда трябва да стане ясно, решението на Варненския административен съд по внесената от неуспелия кандидат за кмет Христо Бозов жалба за касирането на вота. Тогава изтича законово установеният срок за произнасянето по казуса.

Днес съдия докладчикът Даниела Недева даде ход на делото по същество. Тя отказа исканата от адвокатите на Бозов експертиза за част от протоколите и списъците на секционните комисии. Според магистрата не са необходими специални умения и знания за разглеждане на официалните документи предоставени от ОИК и ГРАО. По думите й посочените нарушения не биха повлияли съществено на крайния резултат за да се налага назначаването на графологична експертиза от вещо лице.

Адвокатите на Бозов трябва да предоставят на съда обяснителни бележки до 29 юни. Днес те отказаха да изложат устно защитата си с довода, че всичките им доказателства са отхвърлени от съда. 

Същевременно жалбата на Бозов бе определена като неоснователна и недопустима както от представителя на прокуратурата, така и от членовете на ОИК и от защитата на спечелилия вота-Иван Портних.