"Градски транспорт" с милиони загуба, но и пиарът им със секретарка

Мисия Варна

25-07-2013, 13:11

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Икономическа полиция влезе в "Градски транспорт"

Към счетоводната загуба от 1,7 млн. лв. има и още 3,2 млн. лв. неразплатени задължения

Финансовото състояние на общинската фирма "Градски транспорт" става все по-тежко, а ръководните органи няма да бъдат освободени от отговорност, докато не приключи проверката на дружеството от Икономическа полиция. Решението за неосвобождаването взеха съветниците от постоянната комисия по собственост към местния парламент след като разгледаха годишния финансов отчет на фирмата за 2012 г. От него стана ясно, че общинската фирма е с 1,7 млн. лв. загуба, като отделно от нея има и неразплатени задължения в размер 3,2 млн. лв.

Иначе тенденцията била, неразплатените задължения да намаляват, в сравнение с предходната година, когато били над 4 млн. лв., сметнаха за уместно да се похвалят от борда на дружеството. Комисията обаче не бе особено впечатлена от постижението.

Последва въпрос защо допреди година в сервиза на транспортната фирма дневно за ремонт са влизали по 5-6 автобуса, а сега са стигнали до 40 на ден. Фрапиращата разлика не можа да бъде обяснена от ръководството. Съветници питаха и за раздутата щатна бройка. Отговорът, който получиха бе, че всъщност щата е намален от 624 на 611 души.

Междувременно се оказа, че "Градски транпсорт" си имали пиар, който обачел бил в период на адаптация. Пред съветниците от ръководството на дружеството обясниха, че служителка, която се занимавала с рекламата във фирмата, отговаряла и за връзките с медиите. Това пък изненада журналистите, които би трябвало да са наясно, че дружеството има престаташе, след като работата му е да комуникира с медиите. 

В крайна сметка се оказа, че пиар има, но не съвсем. "Има една жена, която се занимава с реклама и тенденцията е да започне да отговаря и за медиите, но в момента е в период на адаптация", посочи прокуристът на "Градски транспорт" Максим Тодоров пред репортери. Засега медиите можели да осъществяват връзка с нея чрез секретарка, която щяла да я уведомява. Така щяло да е докато пиарката се адаптирала.