Яхта на оманския султан вкара в маршрута си Морска гара - Варна

Туризъм

24-07-2013, 17:05

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Супер яхти си правиха компания на Морска гара

Vive La Vie - яхта на султан

ВИДЕО: Трета супер яхта акостира на Морска гара за последните три дни

Поредната 60-метрова супер яхта, носеща името Vive la Vie акостира днес следобед на Морска гара - Варна. Лъскавият плавателен съд е построен през 2009 г. от компанията Lürssen. Тя е създадена за лично ползване с концепция и оформление, различно от типичната чартърни яхти. 

Собственикът и неговото семейството са взели дейно участие в целия процес на проектирането и строителството й. Vive la Vie е притежание на султана на Оман, научи Varnautre.bg. По предварителна заявка, тя ще остане във Варна два дни, но е твърде възможно да отплава и само след 24-часов престой. Супер яхтата, плаваща под флага на Каймановите острови пристигна у нас от Констанца, като преди това е била в пристанищата Сулина и Одеса. Не се знае накъде ще отплава, след престоя си във Варна. 

Вътрешният дизайн на Vive la Via е същинско произведение на изкуството. В антрето доминира стълбище от матирано стъкло и хром, прозрачен асансьор, с осветление в него, което може да се програмира така, че да променят цвета си в зависимост от деня и нощта и настроението на ползвателите му. Стените на стълбището са от палисандрово дърво. 

Отивайки към  кърмата се минава през главното фоайе, което води в открит салон, включващ четири отделни зони. От дясната страна има повдигната веранда, която заедно с вълнообразния кожен таван оформят зона за релакс, комбинирана с прекрасна гледка отвън.

Втората зона е място за закуска за поне 8 души. Третата област е запазена за TV развлечения на борда с четири кино стола. Четвъртата зона е обособена като фитнес салон. 

На следващите нива са разположени спални и още трапезарии. Естествено на супер яхатата има и басейн. 

Vive la Vie e трета супер яхта за последните два дни, която включва Морска гара - Варна в маршрута си. Завчера на варненската марина компания си правиха 5-звездната Harmony G и два пъти по-дълагата бутикова Tere Moana.