Предсрочни избори поискаха и синдикатите

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Президентът да свика консултативен съвет за насрочване на избори

Синдикатите настояват за предсрочни парламентарни избори. Това заяви пред bTV лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който прекара нощта блокиран от протестиращите в парламента, заедно със стотина души, сред които министри, депутати, синдикалисти, журналисти. 

"Ще поискаме от всички парламентарно представени политически сили и от президента консултативен съвет за насрочване на парламентарни избори", обяви той.

Димитров не скри, че е променил мнението си за оставката на правителството след снощните събития, в които депутати на БСП и ДПС и трима министри бяха натоварени на автобус, който се опита да мине буквално през протестиращите и се стигна до насилие от страна на полицията. 

По думите му ескалацията на напрежението не помага на никого да намери решението. Димитров не се ангажира с прогноза за предсрочни избори и добави, че тя трябва да бъде избрана със съгласие.

Според него политиците не разбират докрай ситуацията и не я оценяват."Утрото е бъде по-мъдро от вечерта", изрази надежда лидерът на КНСБ, че здравият разум в управляващите ще надделее, но подчерта, че „напрежението е стигнало до такива размери, че трябва да се търси развръзка".