Предсрочни избори поискаха и синдикатите

Новините

24-07-2013, 08:55

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Президентът да свика консултативен съвет за насрочване на избори

Синдикатите настояват за предсрочни парламентарни избори. Това заяви пред bTV лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който прекара нощта блокиран от протестиращите в парламента, заедно със стотина души, сред които министри, депутати, синдикалисти, журналисти. 

"Ще поискаме от всички парламентарно представени политически сили и от президента консултативен съвет за насрочване на парламентарни избори", обяви той.

Димитров не скри, че е променил мнението си за оставката на правителството след снощните събития, в които депутати на БСП и ДПС и трима министри бяха натоварени на автобус, който се опита да мине буквално през протестиращите и се стигна до насилие от страна на полицията. 

По думите му ескалацията на напрежението не помага на никого да намери решението. Димитров не се ангажира с прогноза за предсрочни избори и добави, че тя трябва да бъде избрана със съгласие.

Според него политиците не разбират докрай ситуацията и не я оценяват."Утрото е бъде по-мъдро от вечерта", изрази надежда лидерът на КНСБ, че здравият разум в управляващите ще надделее, но подчерта, че „напрежението е стигнало до такива размери, че трябва да се търси развръзка".