Икономическа полиция влезе в "Градски транспорт"

Крими

22-07-2013, 16:11

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Проверяват договорите сключени по Закона за обществените поръчки за резервни части и начина, по който са правени назначенията

Икономическа полиция е влязла на проверка в общинското дружество "Градски транспорт" този петък. Разследващите проверяват сключените договори по закона за обществените поръчки за доставка на резервни части, както и начинът, по който се назначават кадрите в предприятието. 

Това потвърди пред Varnautre.bg прокуристът на "Градски транспорт" Максим Тодоров. Според него проверката е рутинна. 

Акцията е под ръководството на Районна прокуратура, от където обаче засега отказват да оповестят причините заради, които са започнали проверката. 

Бившият шеф на комисията по транспорт, който само преди дни бе избран за председател на Общинския съвет Иван Луков отказа коментари с мотива, че в момента се запознавал с казуса. "В момента бордът на директорите на "Градски транспорт" и новият председател на транспортна комисия са при мен и ме уведомяват за случая. Разбрах, че разследващите органи искат да получат документи и  договори. Казах на ръководството на дружеството да им ги предоставят", посочи Луков.