5 жени в битка за шефския стол в образователния инспекторат

Мисия Варна

22-07-2013, 13:02

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефката на РИО подаде оставка

Временният шеф на РИО не иска да става титуляр

До утре е срокът петте кандидатки да представят писмените си концепции в РИО

Пет жени са одобрени за финалния етап от конкурса за шеф на инспектората по образованието във Варна. Това се съобщава в сайта на регионалната структура. До утре е срокът петте кандидатки да изпратят писмени концепции на тема: "Развитие на образованието в област Варна". Резултатите от представянето им ще бъдат обявени на 30 юли в сградата на инспектората. Защитата на концепцията с допуснатите кандидати пък ще се проведе в сградата на Министерство на образованието в столицата на 6 август. Според председателя на конкурсната комисия Атанаска Тенева, няма недопуснати кандидати за началническото място.

Одобрените да представят концепции са Даниела Илиева, директорката на Основно училище "Петко Р. Славейков", Таня Петрова, директорката на Професионалната гимназия в Девня, Йовка Бачовска, и работещите в инспектората Ирена Радева и Венцeслава Генова.

Доскорошната шефка на инспектората Антоанета Хинева напусна щата на първи юли тази година, а като повод за това изтъкна лични причини. Преди да напусна поста тя обясни, че още с встъпването си в длъжност е поела ангажимент да остане на ръководната позиция до парламентарните избори.  Тя пък бе избрана за началник на регионалната структура след напускането на предшественичката си Йорданка Атанасова.