Район "Аспарухово" първенец сред общинските администрации в България

Мисия Варна

22-07-2013, 09:01

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Районът е с оценка "Отличен" – 521 точки от общо 600 възможни

Варненският район "Аспарухово" е на първо място в страната за изминалата 2012 година по качество на административното обслужване на гражданите. Това показват резултатите от Системата за самооценка на административното обслужване на Министерски съвет. Тя се изготвя на базата на отчетите, които всички администрации в страната попълват ежегодно.
Район "Аспарухово" е на първо място с оценка "Отличен" – 521 точки от общо 600 възможни, най-високият резултат, постигнат от общинска администрация сред общо 35-те района в трите града с районно деление в страната – София, Варна и Пловдив.

 

Сред основните критерии за оценка, по които се сравнява работата на администрациите, са лесен и бърз достъп до желаните услуги, възможност за обратна връзка и степен на удовлетвореност на гражданите, възможност за разширение на технологиите чрез интернет, оповестяване на такси и цени, спазване на стандартите за обслужване, брой извършени услуги, получаване на информация по Закона за достъп до обществена информация и др.
На второ място в тазгодишната класация, също с оценка "Отличен", само с две точки по-малко, е район  "Одесос", водач в класацията за 2011 г. Следват другите три района на Варна - "Приморски", "Младост" и "Владислав Варненчик".