Областна управа без постоянен главен секретар

Мисия Варна

18-07-2013, 11:19

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Няма да се правят кадрови промени

Засега Областна управа във Варна ще има временно изпълняващ длъжността главен секретар. Това обяви на първата си пресконференция губернаторът Иван Великов. Съдебната сага с бившия главен секретар Иван Каменски не е приключила и най-вероятно ще продължи до октомври, когато се очаква решение на съда. Припомняме, че той бе отстранен от поста си от бившия областен управител Данчо Симеонов. Тогава Каменски обжалва уволнението пред съда и беше върнат на длъжност. След това обаче отново беше уволнен.
По отношение на бъдещата си работа Великов се закани да направи всичко възможно да облекчи всички регулаторни и административни режими, въведени от Общинските съвети, за да помогне на бизнеса. Великов каза още, че към Областна управа ще заработят и няколко обществени съвета. Предстои скоро да бъдат изработени правила за тяхното функциониране.
Очаква се и назначаването на втори зам.-областен управител след Мерткан Ибрямов. Новият губернатор каза още, че няма намерение да прави кадрови промени. "Не толерирам некадърността и ако някой от служителите прояви такива качества ще се разделим", каза  още Великов.