Варненци все още в очакване на цифровите декодери

Парите

16-07-2013, 16:48

Снимка:

© Sofiautre.bg/ Архив

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Още по Темата:

По следите на изгубената цифровизация

Организация за ваучерите има, все още не се знае обаче кой ще раздава устройствата

Създадена е организация за раздаването на ваучери на социалнослабите варненци за приемници за цифрова телевизия, но все още не е избран магазин, от който да се доставят устройствата. Още не е избран изпълнител на обществената поръчка, не се знае и кога ще стане това, вероятно в началото на другата седмица, съобщи за varna.utre.bg шефката на службата по Социално подпомагане в морската столица Адриана Григорова. 

По думите й ваучерите ще бъдат раздавани в Централна поща и в пощенския клон до Мебелната палата в "Младост". По първоначална информация, ваучерите трябваше да се раздават на хората още през май. Близо 3000 са варненци, които ще имат право да получат устройствата без пари. 

Същевременно вчера стана ясно, че Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане и "Български пощи" са създали организация за раздаване на ваучерите на социално слаби българи за цифрова ефирна телевизия. Вече трябва да са започнали транспортирането на ваучерите по региони и подготовката на графици за раздаване на гражданите от пощенските клонове. Те ще бъдат уведомени за местата на получаване на документа от местните служби за социално подпомагане, където се получават енергийни помощи.

Първоначално ваучери ще бъдат предоставени на около 124 000 социално слаби българи от Северозападен район с административни центрове на области Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен, Североизточен район с центрове Варна, Добрич, Търговище и Шумен, Южен централен район с центрове Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково и в София, обхващаща територията на Дирекция "Социално подпомагане" – "Оборище".