Бозов поиска касиране на изборите

Мисия Варна

16-07-2013, 00:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Христо Бозов депозира жалбата в съда часове след официалната клетва на кмета Иван Портних по встъпването му в длъжност

Христо Бозов, който загуби балотажа на частичните местни избори във Варна на 7 юли, е депозирал жалба до Административния съд във Варна с искане за касиране на изборните резултати. Това гласи съобщение от щаба на независимия кандидат за кмет, подкрепен от БСП.

Жалбата е свързана с установени редица нарушения, сгрешени протоколи и представяне на неистинни документи, което инициира искане за касиране на изборите, се казва още в съобщението от щаба на Христо Бозов, откъдето посочват като основателна причина за анулиране на вота откритите отворени чували с бюлетини при тяхното предаване в изборната нощ.

От щаба на Бозов изтъкват и друга причина за желанието си за касиране на изборите. Според съобщението, разпратено до медиите тази вечер, са били разпространени, включително и в деня за размисъл (събота - 06.07.), агитационни материали и билбордове със съдържание, което злепоставяло кандидата и уронвало неговия авторитет.

Опонентът на кмета Иван Портних депозира молбата в съда часове след официалната клетва на градоначалника при встъпването му в длъжност.