Бойко Борисов: Победихме БСП и още 17 партии във Варна

Мисия Варна

08-07-2013, 15:30

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Варна се казва Иван Портних

Лидерът на ГЕРБ заяви, че за да се разцепи партията, трябва да се разцепи той

"Новият кмет на Варна трябва да работи така, че действително да се почувства разлика в управлението на този град. В този ден не само побеждаваме кандидата на БСП, а и още 17 партии, които са го подкрепили", заяви в ефира на БНР днес експремиерът Бойко Борисов.

Потърсен да коментира състоянието на ГЕРБ след отцепването на част от съпартийците му, които не са доволни от климата в партията, Борисов заяви, че първо е искал да честити на новия кмет на Варна Иван Портних за поредния успех на ГЕРБ. "Благодаря на всички хора, които са подкрепили партията във Варна", заяви Борисов и допълни: "Радостно ми е, че сме първа сила във Варна. Как да не ми е радостно, че за пореден път побеждаваме БСП в пряк двубой".

По повод намерението на петима души да напуснат партия ГЕРБ, Борисов декларира, че разцепление в партията не може да има, докато той е неин лидер. "За да се цепи ГЕРБ, трябва да се разцепя аз, а на този етап мисля, че съм цял. Аз думата безрезервно никога не я употребявам. Аз имам доверие на колегата Цветанов. Докато съм жив, в ГЕРБ ще давам аз насоките какво да се прави. И Цветанов, и всички, които са тук, на този етап считат, че моите действия са правилни", каза Борисов в предаването "12+3".

Той коментира, още, че партия ГЕРБ не води тайни преговори с БСП за връщането си в парламента. Той отново се обяви за нови предсрочни избори и допълни, че депутатите от партията му ще се върнат в Народното събрание само ако бъде гласувано ново изборно законодателство. По думите му, искане на вот на недоверие на кабинета "Орешарски" ще доведе до безсмислено говорене. Заяви също, че че БСП не са изпращали емисари за водене на преговори за връщане на ГЕРБ в парламента и не участва в тайни договорки.

Борисов отхвърли упреците, че и при сформирането на правителството на ГЕРБ "Атака" са дали своята подкрепа, с аргумента, че това са напривили още две парламентарни групи - на Синята коалиция и на РЗС. "Ако трябваше само "Атака" да ни подкрепи тогава, аз нямаше да направя правителство, защото и нашите европейски партньори нямаше да позволят", бе коментарът на лидера на ГЕРБ.