Полицията влезе в Максуда, бивш затворник плаши журналисти

Мисия Варна

07-07-2013, 11:12

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Обикалят улиците "Д-р Иван Селимински“ и "Пеячевич“, проверяват за купуване на гласове

Униформени служители обикалят различни адреси в ромската махала Максуда. Те правят проверки за купуване на гласове, в присъствието на тв камери на Канал 3 и екип на сайта ДНЕС+.

По информация на сайта журналистите са заплашени пред очите на полицаите от бившия затворник Румен Иванов с думите "Махайте се, защото ще си имате неприятности".  Той е бивш член на ДПС, известен е с прякора Ружди. Името му от край време се свързва с купуване на гласове и контролиране на ромски вот в Максуда.

Журналистите се направили опит да разговарят с председателя на секционна комисия №256 в "Отец Паисий" Страхил Райков. Той е провел кратък телефонен разговор. Веднага на място са пристигнали трима здравеняци, които респектират с присъствието си в района изборните секции.

Отново по информация на ДНЕС+ шефът на ДПС-Владиславово Евгин Незиров е заел позиция в района на училище „Партриарх Евтимии“ в квартала, където са така наречените ромски изборни секции. Засега той стои кротко в паркирано до училището сребристо ауди.

Миналата неделя, на първия тур от частичните кметски избори, Незиров и екип на телевизия Канал 3 си спретнаха автомобилно преследване по улиците на Варна, от „Владиславово“ до училище „Елин Пелин“ в район „Одесос“. Незиров беше зад волана на сив микробус Фолксваген, с който бяха извозвани избиратели от ромски произход до изборните секции. 

От буса тогава слезе и председателят на ДПС във Варна Ведат Сакаллъ. Той заяви пред тв камерата, че Незиров возел майка си и просто я разхождал. Оказа се обаче, че в буса има няколко „майки“ и „братя“ и „сестри“ и „братовчеди“. Канал 3 подаде сигнал до компетентните органи на база на репортажа от миналата неделя.