Пишат "петици" по ръцете на ромите, жалват се от ГЕРБ

Мисия Варна

07-07-2013, 10:38

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Сигналът е, че в училище "Отец Паисий" предварително се указва на гласоподавателите по какъв начин да гласуват

ГЕРБ-Варна изпрати три сигнала до Общинската избирателна комисия, с копия до III РПУ – Варна и РПУ в кв. "Аспарухово" и "Владиславово". В първия сигнал се посочва, че по информация на граждани в СИК, разположени в училище "Отец Паисий", предварително се указва на гласоподавателите по какъв начин да гласуват като на дланите им се изписва цифрата "пет". Върху същите хора се осъществява контрол от лица с неизвестна самоличност – преди и след гласуването. Цитираните обстоятелства пораждат съмнения за търговия с гласове и нарушения на изборния процес.

Втори сигнал от граждани е, че в кв. "Аспарухово" пред СИК 340 и 341, разположени в НУ "Васил Левски", има струпване на множество гласоподаватели, които обстоятелства пораждат съмнения за търговия с гласове и нарушения на изборния процес. Подобна обстановка има и в района на училище "Патриарх Евтимий", където представители на ДПС осъществяват контрол върху гласоподаватели.

Третата жалба на ГЕРБ – Варна е за извозване на гласоподаватели с микробуси. В кв. "Аспарухово" пред СИК – 340 и 341, разположени в НУ "Васил Левски", има организирано извозване с коли и микробуси на гласоподаватели от и към избирателните секции.

Още една жалба подадоха от ГЕРБ. В сигнала се посочва, че по информация на граждани близо до бл. 30 в кв. "Вл. Варненчик" има съмнения за купуване на гласове, поради струпване на множество гласоподаватели.