Варна гласува за кмет

Мисия Варна

07-07-2013, 07:00

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Над 140 полицаи следят за реда

Днес варненци за втори път ще гласуват за кмет на града. Изборът е между двама -  Христо Бозов, подкрепен от БСП и Иван Портних от ГЕРБ. В първия тур миналата неделя едва 25 % гласоподаватели стигнаха до урните. Тогава Бозов спечели 30% от гласове, а Портних - 26.9%.  320 000 бюлетини и протоколите са осигурени за Варна. Те са отпечатани по същата технология като тези от предния тур, по образец и по изискванията на Централната избирателна комисия. Бюлетината за вота е дълга 25 сантиметра и в нея фигурират имената на двамата кандидати.

 

На балотажа 142 служители на Областната дирекция на МВР във Варна ще охраняват 385 избирателни секции. Във всички са извършени охранителни и противопожарни обследвания. Създаден е и Оперативен щаб за управление на силите и средствата, участващи в обезпечаването на обществения ред и сигурността по време на изборите. Звената за издаване на документи за самоличност в ОДМВР- Варна и I, II, III и IV РУП ще работят от 8:00 до 17:00 ч. Изборният ден ще завърши в 20:00 часа. 

Абсолютно забранена е продажбата на алкохол, както и масовите прояви. Спиртни напитки могат да се консумират само на сватби, семейни тържества и тъжни обреди. Ограничението е в ще продължи до 20.00 ч.

 

Подвижни избирателни секции има в няколко лечебни заведения, в затворa, в ареста и в Дома за стари хора "Гергана".