ДПС вкарва двама в екипа “Бозов”

Мисия Варна

05-07-2013, 13:08

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Лагерите в БСП ще си разделят 4-те квоти за зам.-кмет, Веселин Данов – с една

Христо Бозов ще управлява със 7 заместници, ако спечели изборите в неделя,твърдят хора от кухнята на кандидата.Четирима ще са от БСП, двама – от ДПС и един от подкрепящите зам.-кмета протестиращи или от формацията на Кунева. Броят на замовете той ще наследи от Кирил Йорданов, който ръководи в сянка тази кампания и засега няма изгледи да си e отишъл от властта след метежа през пролетта. 

Договорката вече е скрепена, твърдят от редиците на Бозов. Червената квота най-вероятно ще бъде поделена между двамата враждуващи за партийна власт във Варна – Борислав Гуцанов и Красимир Янков. Янков засега водел с едни гърди пред Гуцанов, тъй като той наложил доцента като решение на пленума да бъде кандидат на БСП.

ДПС вече е готово със своите двама за екипа на “Бозов”. Не било изключено единият от тях да е и самият областен председател Ерджан Себайтин, който засега обаче се върти повече като потенциален зам.-министър на околната среда и водите, отколкото като мераклия за зам.-кметски стол.

Двама зам.-кметове на Варна е най-високият политически връх в историята на ДПС в този край след изритването на Янко Станев от редиците на Догановата партия.

Движението на Кунева е готово да даде местния си лидер Стелиян Гроздев в екипа на Бозов. Ако все пак се стигне до решение квотата да бъде дадена на протестиращите (от които след първия тур само лежалият в затвора бивш съветник Веселин Данов остана верен на Бозов), Куневата партия ще получи шефските места в две дирекции в Общината.

Конкурентът на Бозов – Иван Портних, също реди екип тренировъчно. Той засега изглежда свободен от партийни квоти, тъй като десните, обявиха, че го подкрепят без да искат постове. В кампанията Портних намекна, че ще работи с трима сигурни заместници – по европарите, по градоустройството и икономически, като имал готов екип за европейските проекти, който щял да влезе с него в Общината. Нов пост – бизнес омбудсман, който ще помага на малкия и средния бизнес за по-добра комуникация с институциите, ще има също в екипа на десния кандидат.