Как да удесеторим шанса си за нова работа?

Животът

02-07-2013, 10:56

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Яхнете вълната преди да ви е захлупила

В смутни времена винаги печелят предприемчивите. Спекулата не за всички е лоша дума. Спекулира се с всичко и по всяко време.

Идеята е, че някои хора имат великолепната дарба от всяка ситуация да излизат на печалба. А днешната в България е много добра за промяна на пластовете. И всеки според мащаба си може да използва нещата в своя полза. И ги използва – кой да си намери гласоподаватели за новите избори, кой да си намери повече фенове за интернет страницата си, повече телевизионно време, повече клиенти, които да му вярват и да искат да правят бизнес с фирмата му и т. н. Че даже и повече хора да научат името му.

Аз като един пълен тъпак не смятам да се възползвам, но пък като един страничен наблюдател и виден пенкилер все пак се чувствам длъжна да дам акъл на читателите. Нищо, че някои си имат в повече и се възползват в пъти в повече, но може пък да се включат и да споделят.

 

Та какво може да направи един обикновен човечец от новата вълна? Тук да уточня, че не зависи каква е вълната – важното е да е нещо ново, в което се включват много хора. Може и рециклиране да е, нов вид електричество… Е, ако откриете как колата да се движи с вода – моят дружески съвет е – не споделяйте с никого, ако искате да останете жив, освен с мен – от учтивост за съвета, пък и аз мога да пазя тайна!

Та при вълните е важно да не те блъсне и повреди, а да я яхнеш и да се понесеш към желаните брегове.

Вижте накъде духа вятърът. Огледайте се – вижте приятелите ви, комшиите, колегите на какъв хал са и на какво мнение са и веднагически се правете, че имате същото мнение. Честно ви казвам, хорицата са си гадни в душиците и ако не подкрепяте, не си струва да им се пречкате – ще почнат да не ви говорят, да ви избягват, да ви изолират и да ви мразят. Най-странното е, че ще претърпите загуби от личен характер, ако вървите срещу течението. Но пък яхвайки вълната, можете да излезете до нови неподозирани висоти. Набележете си най-напористите от вашите познати и приятели и ще видите, че съм права. Вземайте пример от тях, защото после ще ги гледате със завист и ще си казвате – те къде са, а аз къде съм… Това не, че е нещо ново под слънцето, но пък си е друго да ти блещи в очите.

Социализирайте се. Когато българите се обединяват срещу някого са най-добри. Изведнъж стават много услужливи, дружелюбни, дашни и така ще намерите много нови приятели, които в друго време не бихте знаели, че съществуват. Дори да сте бил самотник, който се е чувствал неразбран, когато се слеете с множеството и се заговорите виждате, че хората са си хора и всеки търси одобрение. И това даже дори да не сте голям бизнесмен или начинаещ лидер на партия, а най-обикновен човек, който търси своето място под слънцето и няма работа, например. И дори да не приемате пари, за да изразявате това или онова мнение и да не са ви обещали светло бъдеще и нови хоризонти за семейния бизнес. Е, така да сте си съвсем чистосърдечен и добросъвестен – пак печелите.

От чиста солидарност ще се чувстват длъжни да ви предложат работа, ако нямате; да ви станат клиенти, да ви предложат някаква друга помощ; лекарства и др.

И това са контакти, които при нови икономически конфигурации могат да ви донесат полза. Знаете, че отдавна по-добрата работа се намира чрез препоръки. И това не е само в България, а една световна тенденция. Разбира се и за двете страни е по-добре препоръчаният – освен наше момче, да е кадърен, свестен, съвестен и т. н., така че бъдете такъв. Много хора, много контакти и може и да се влюбите! Хич не е за подценяване – кеф ти платено, кеф ти безплатно. Трябва да се види какъв ще е бумът на раждаемостта след 9 месеца и нивото на абортите в следващите няколко. И оборотът на аптеките от предпазни средства. Бирата, водата и другите екстри не ги броим. Да не кажете, че всички губят от масови мероприятия. Заемете се със статистика – статистиците винаги са важни.