Полицията проверява колите в ромската махала

Крими

30-06-2013, 15:16

Снимка:

Канал 3

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Във „Владиславово“ взеха книжката на шьофьор на бус, който извозва избиратели в махалата

Масово полицейско присъствие се забелязва в момента в ромската махала във Владиславово. Особено силно е то в пресечките, които водят към изборните секции там. Униформените проверяват всички автомобили, в които пътуват повече хора. При проверка на бял микробус „Мерцедес“ с рег. номер В 62 25 РТ, е била иззета шофьорската книжка на Димитър Тонев, известен с прякора Мечо.

Още от сутринта с въпросния бус са били извозвани гласоподаватели, а вътре с тях е пътувал шефът на ДПС във Владиславово Евгин Незиров. Той и шофьора са били забелязани и пред изборните секции в училище „Патриарх Евтимий“. След полицейската проверка на шофьора на буса, в района на училището имаше среща-разговор между Евгин Незиров и шефът на ДПС-Варна Ведат Сакъллъ.

В същото време Канал 3 показа как екип на телевизията гони по улиците на Варна микробус с десетина роми в него.

Бусът първоначално обикаля около изборна секция в кв. “Владислав Варненчик”. След като разбира, че е под наблюдение на журналисти, шофьорът започна да обикаля безцелно из града. След няколко километра бусът спира и от нея слизат двама души - единият от тях е шефът на ДПС - Варна Ведат Сакъллъ. Той се оправдава, че кара майка си, защото била болна, но не уточнява какво правят другите мургави избирателки в буса. 

Какво правят другите с вас, пита репортерката на Канал 3 Петя Петрова и след като не получва отговор на въпроса си стига до заключението, че Сакъллъ има пет майки.